Build This! Softwareontwikkeling

Na bijna 2 jaar werkende is nu eindelijk het eerste Build This! product klaar voor gebruik: De webapi! Deze api brengt tools voor schaakorganisatoren om makkelijker hun toernooien te draaien. De eerste functie die we hiervoor bieden is de Ratingfinder.

Lees verder

De laatste tijd ben ik aan het spelen met de ESP-01 kaartjes, en ik ben ze aardig leuk gaan vinden. Mocht je er nog niet mee bekend zijn, een ESP-01 is een microprocessor niet groter dan de top van je duim. Er zitten acht pinnen op, waarvan er twee te gebruiken zijn voor input/output van elektrische signalen. Het leukste onderdeel is echter de ingebouwde wifi-chip, waarmee je de kaart draadloos kan verbinden met het internet. Dit, gecombineerd met het feit dat hij exact net zo te programmeren is als een reguliere Arduino, maakt een hoop leuke dingen mogelijk.

Lees verder

Afgelopen maand ontmoette ik een collega ontwikkelaar. Zij beweerde dat ze alles kan maken wat ze kan bedenken, en als demonstratie liet ze me haar app zien. Op zich een leuke app, het kon wel visueel wat extra’s hebben, maar toch. Ik ben ook geen grafisch artiest.

lees verder