Build This! Softwareontwikkeling

Na bijna 2 jaar werkende is nu eindelijk het eerste Build This! product klaar voor gebruik: De webapi! Deze api brengt tools voor schaakorganisatoren om makkelijker hun toernooien te draaien. De eerste functie die we hiervoor bieden is de Ratingfinder.

Een vervelende taak voor toernooiorganisatoren is om de rating van deelnemers bij te houden. Met name als het toernooi vlak na een nieuwe lijst begint mag je als organisatie de rating van al je deelnemers bijwerken. Een vervelende taak, die makkelijk te automatiseren is met de webapi.

Stel een crontaak in die ‘s nachts van alle deelnemers de rating controleert, en je hoeft nooit meer een rating te veranderen. Of gebruik de Ratingfinder in een ajax request om meteen de rating voor deelnemers in te vullen bij het aanmelden.

Het Open Veens maakt vanaf 2020 gebruik van de Ratingfinder, maar hij is gratis te gebruiken voor alle toernooiorganisatoren van Nederland! De source code staat, met uitleg over het gebruik, hier op github. Als je zelf bij wilt dragen aan de Ratingfinder, maak dan gerust een pull request aan. De Ratingfinder is zelf aan te roepen via ratingfinder.nl

Mocht je hulp nodig hebben bij de implementatie van de Ratingfinder, stuur me dan hier een berichtje, en dan neem ik zo snel mogelijk contact op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *